Letölthető kifestő és útikalauz

A Fertő-tó, a környező táj és települések nem csak hihetetlen természeti értékeikkel, de gazdag kulturális kincseikkel és épített örökségükkel is páratlan utazási élményeket nyújtanak az ide látogatóknak. A környék látnivalóinak felfedezéséhez a Fertő-táj ékkövei projekt jóvoltából most számtalan segítséget kaphatnak az utazók. Legyen szó kicsikről, nagyokról, természetkedvelőkről vagy a hagyományok nyomában járó utazókról, a Fertő-táj mindenkinek tartogat meglepetéseket.

Színezd ki a Fertő-tájat kifestő
A legifjabb korosztálynak készült a Színezd ki a Fertő-tájat kifestőkönyv, amelyen keresztül a Fertő-tájra látogató család kalandjait kelthetik életre a gyerekek. Az egyedi, kézzel rajzolt illusztrációk kiszínezése során tíz különleges programot ismerhetnek meg a legkisebbek, amelyek bevezetik őket a környék látnivalóiba, bemutatva a táj különleges természeti környezetét, növény- és állatvilágát. A kifestőben helyet kapott több, a tájhoz kapcsolódó fejtörő is.
A kifestő letöltése pdf formátumban itt.

Fertő-táj útikalauz
Az iskolásokról sem feledkeztek meg a projektben: látványos és részletes útikalauz készült a kirándulásra indulóknak. A kiadvánnyal elsősorban azoknak a pedagógusoknak a munkáját szeretnék segíteni, akik osztálykirándulást vagy projektnapot szerveznek diákjaik részére. Az útikalauz tartalmazza a most létrehozott vagy megújult látnivalók részletes bemutatását, kiegészítve azokat minden szükséges információval, amelyek hozzájárulnak a szervezés sikerességéhez. Megtalálhatóak benne a helyszínek pontos elérhetőségi, javaslatok a megközelítésre, parkolásra. A készítők szándéka szerint az útikalauz nagy segítséget jelentenek majd e csodás tájon töltött idő megtervezéséhez.
Az útikalauz letöltése pdf formátumban itt.

Fertő-táj ékköveinek rövid bemutatása
 A „Fertő-táj ékkövei” projekt fejlesztéseinek köszönhetően két új látnivaló, és négy nevezetesség várja mindazokat, akik szeretnék közelebbről megismerni e páratlan táj rejtett értékeit. A könnyedén zsebre rakható leporelló rövid útmutató e hat ékkő felfedezéséhez.
A leporelló letöltése pdf formátumban itt.